6X Zomersalades

geplaatst in: afvallen, recepten, tips, vakantietips, voeding | 0

Met dit warme weer kan het warm eten je toch een beetje tegen beginnen te staan, althans daar kan ik wel last van hebben.

Toch wil ik mijn portie groenten binnen krijgen en ik ben absoluut geen broodeter, daar komt nog bij dat je regelmatig naar het strand gaat en daar wordt het dan al snel een patatje met………

Salades zijn heel makkelijk voor te bereiden, ook in grote hoeveelheden en dan mee te nemen in een koeltas of gewoon lekker thuis.

Zomerse maaltijdsalade ” Bianca ” met mais en bulgar.

Ik had van gisteravond doperwten, mais en bulgar over en wilde dit graag gebruiken voor een lunch.

Ik heb de volgende ingrediënten bij elkaar gedaan en heb een heerlijke salade gemaakt. Je kan hem zowel koud eten, dus lekker makkelijk om mee te nemen naar je werk of met een picknick of lauwwarm.

Je hebt nodig:

De hoeveelheden kunnen verschillend zijn, net wat je lekker vindt.

2 handjes gekookte bulgar

2 handjes doperwten

anderhalf handje mais, zonder suiker

handje rozijnen

stukje fetakaas in blokjes

3 snoeptomaatjes

beetje verse munt

peper en koriander

 

Maaltijdsalade met kikkererwten

Het is goed om te variëren in eten en veel groenten eten is ook een must.
Daarnaast bevatten peulvruchten eiwitten, vezels, mineralen en ze zijn lekker voedzaam.
Ik heb de hoeveelheden er niet bijgeschreven, omdat je dan zelf kan bepalen hoeveel je van iets lekker vindt in de salade. Je kunt ook heel goed zelf nog ingrediënten toevoegen of weglaten.

Voor dit recept heb je nodig:

kikkererwten
paprika
zongedroogde tomaten
geitenkaas
sla
pijnboompitten,
balsamico azijn
olijfolie
peper en zout

 

 

Superlunch! Maaltijdsalade met gerookte zalm!

Vis bevat veel essentiële vetzuren en vooral vette vis, dus heel belangrijk om te eten.
Vanmorgen stond ik voor de koelkast en wilde een nieuwe maaltijdsalade maken met de groenten die ik in huis had en daarin gerookte zalm.
Op vakantie heb ik veel gebakken courgette gegeten, dus dat wilde ik er ook in verwerken.
Er zit ook het kruid kurkuma in watontstekingsremmend is, het is dan wel belangrijk dat je het gebruikt met zwarte peper en olie.

Je hebt nodig voor 1 persoon :

halve courgette in plakjes gesneden
halve rode paprika in reepjes gesneden
peper en kurkuma
olijfolie en balsamicoazijn
reepjes gerookte zalm
2 handjes bladsla

De paprika en de courgette bakken in een beetje olie met peper en kurkuma.
Op een bord 2 handjes bladsla leggen met wat druppels olijfolie en balsamicoazijn.
Daarop de reepjes gerookte zalm en daarop de gebakken courgette en rode paprika.

 

Koude pastasalade met tonijn en courgette.

Je hebt nodig:

300 gram pasta, ik heb vandaag gekozen voor glutenvrije, de maisvariant.
2 handjes cherrytomaatjes
1 courgette in kleine blokjes gesneden en ven 2 minuten gekookt in water
half stukje fetakaas in kleine blokjes gesneden
geroosterde pijnboompitten
per persoon handje rucolasla
2 eetlepels olijventapenade met een lepel Griekse yoghurt
blikje tonijn op basis van olijfolie
Alles mengen in een kom en koud opdienen! Kun je ook heerlijk meenemen naar het strand of naar de picknick.

Maaltijdsalade met tonijn en kikkererwten.

Deze komt van de site www.mindyourfeed.nl  waar ik veel inspiratie vandaan haal.

Voor deze maaltijdsalade heb je nodig voor 2 personen:

potje kikkererwten, ik gebruik verse, die moet je dus eerst weken en koken.
rode ui in kleine reepjes gesneden
blikje tonijn
2 handjes rucola sla
olijfolie
peper en zout

www.mindyourfeed.nl

Gewoon alles mengen en heerlijk opeten!

 

Bietjessalade

Bietjes zijn supergezond:ons eigen superfood!
Ze kunnen bloeddrukverlagend zijn als je er bietensap van maakt. Dit kun je in biologische winkels kopen, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken. Van bietjes, wortel en appel.
Verder zitten er stoffen in die ontstekingsremmend werken en ze bestrijden vrije radicalen en helpen het lichaam te ontgiften.
Genoeg redenen dus om bietjes te eten.

Nou vind ik bietjes heerlijk, maar ik kwam nooit verder dan bietjes met aardappelen en vissticks.

In de lentekuur van A.Vogel stond een salade van bietjes.
Ik ben niet echt een mens van salades, dacht ik, tot dat ik mijn zoektocht naar suikervrij eten begon,  ik ben toch al een aantal heerlijke maaltijdsalades tegengekomen en die lijken niet op die onsmakelijke uit de supermarkt.

Wat heb je nodig voor de bietjessalade :

2 gekookte bietjes
2 handjes veldsla
75 gram feta
1 sjalotje, klein gesneden
6 walnoten in kliene stukjes
1 appel
voor de dressing:
2 eetlepelsolijfolie
1/3 eetlepel balsamicoazijn
zout en peper

Ik heb alles in kleine stukjes gesneden en door elkaar gemengd.

 

Er zal vast iets tussen zitten wat je lekker vindt en het mooie is dat je zoveel kunt variëren als je zelf wilt!

Ik wens jullie allemaal veel lekkere maaltijdsalades toe deze zomer!

 

Laat een reactie achter