Chocolade-quinoa muffins

geplaatst in: recepten, voeding | 0

Chocolade-quinoa-bananen muffins

Het is bijna Pasen en daarom nog net op de valreep een heerlijk recept voor een heerlijke muffin die je kunt eten bij het Paasontbijt, bij de lunch/brunch of heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Vanaf nu zal ik elke week een recept plaatsen in mijn blog. Wil je deze in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn blog.

Wil je nog tips hoe je gezond de Paas doorkomt of een recept van chocolade-eitjes zonder geraffineerde suikers?

Klik dan op de onderstaande linkjes:

2x recept voor paaseitjes zonder suiker, gluten en lactose!

Tips voor een gezonde Paas!

 

 

Je hebt nodig voor 20 muffins:

• 4 eieren
• 2 rijpe bananen
• 70 gram kokosolie
• 75 gram melk, mag alle soorten zijn
• 45 gram cacaopoeder
• 85 gram ongekookte quinoa
• 2 theelepels bakpoeder
• Scheutje honing
• 2 handjes cacaonibs
• 2 handjes rozijnen
• Snufje zout

Zo maak je de muffins:

• Kook de quinoa volgens het pak en laat het daarna afkoelen.
• Doe de eieren, banaan, kokosolie, snufje zout, melk, cacaopoeder, honing, bakpoeder in een kom.
• Pak de staafmixer en mix de ingrediënten door elkaar.
• Schep daarna de quinoa, de rozijnen en cacaonibs erdoorheen.
• Ondertussen heb je de oven voorverwarmd op 200 graden.
• Schep het met een lepel in muffinvormpjes tot net over de helft van het vormpje. Ik gebruik silicone muffinvormpjes, omdat je ze daar heel makkelijk uit krijgt.
• 25 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!!

Laat een reactie achter