Groene smoothies en de Nutri Ninja/ Nutri Bowl

geplaatst in: afvallen, recepten, tips, voeding | 0

Ik kreeg de vraag de Nutri Ninja/ Nutri Bowl te mogen proberen. Daar heb ik natuurlijk geen nee tegen gezegd.

Waarom? Ik hou ontzettend van groente en groene smoothies, maar een goede blender had ik nog niet gevonden. Zo eentje die je rauwe broccoli zo klein maakt dat het echt een drankje is en geen pap. Een blender die de boerenkool zo fijn maakt dat je een echte groene smoothie krijgt.

Nou ik kan je vertellen dat doet deze Nutri Ninja wel! En wat ben ik er blij mee! Elke dag weer een groene smoothie, omdat het met de grootste gemak gaat, want ja, ik ben wel van makkelijk en snel!

Neem snel een kijkje op de facebookpagina van Nutri Ninja!!

 

 

Recepten voor groene smoothies staan hier in een eerder geschreven blog van mij.

Het mooie van deze blender is dat er een aparte bowl bij zit die kan hakken.Je kunt het superfijn hakken, maar ook wat grover. Dus voor een salade laat je het wat grover, maar als je bloemkoolrijst wil eten, dan wordt het super fijn.

Zelfs vegetarische burgers kun je er mee maken en het leuke is dat je er een receptenboekje bij krijgt.

Ik wilde heel graag de originele bolognese saus maken en deze gebruiken voor lasagne en fantastisch, waar de jongste normaal de groente er uit haalt, heeft heerlijk gegeten: “lekkerste saus ever”. Zonder dat ze het doorhad heeft ze bleekselderij gegeten, wortels en uien.

Ik deel hieronder het recept van PuurGezond van de lasagna :

Je hebt nodig voor 4 personen:

2 ui

1 winterwortel

4 stengels bleekselderij

olijfolie of kokosolie

400 gram rundergehakt

400 ml runderbouillon

2 blikjes gepelde tomaten

2 grote aubergine of lasagnebladeren

geitenkaas of een bol mozzarella

peper en zout naar smaak

 

Hak de uien, winterwortel en bleekselderij heel klein met de Nutri Bowl en fruit het in een koekenpan.

Bak de gehakt mee en voeg daarna de bouillon toe en laat dit op hoog vuur 3 minuten inkoken.

Voeg dan de tomaten toe en laat de saus minimaal 30 minuten pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder.

Voeg naar smaak wat zwarte peper en eventueel een beetje zout toe.

Dit is een basis bolognese saus.

Snijd de aubergine in hele dunnen plakken en gril ze.

Dan ga je de lasagne in de schaal maken door om de beurt een laagje aubergine en saus te doen en op de top wat geraspte geitenkaas. Dit is voor de koolhydraatarme, glutenvrije n koemelkvrije versie.

De andere versie bouw je op door eerst saus in de ovenschaal te doen en dan een laagje lasagnebladeren en eindigen met mozzarella.

De schaal hoeft maar 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

 

Eet smakelijk!!

 

Heb jij een lekker recept voor een groene smoothie? Laat deze dan achter in een reactie hieronder.

 

Laat een reactie achter