Havermoutpannenkoeken met kipshoarma en zelfgemaakte knoflooksaus.
Je hebt nodig voor 4 personen:
kipshoarma voor 4 personen
rode paprika in reepjes rauw
komkommer met de spiralie
1 teentje knoflook
mayonaise
yoghurt
350 gram havermout
4 eieren
900 ml water
snufje zout
boter of olie
Zo maak je het:
De pannenkoeken maak je door de havermout, water, zout en eieren met de staafmixer tot een glad beslag te maken.
Je bakt ze in de pan met een klein klontje boter of olie.
De knoflooksaus maak je door evenveel yoghurt als mayonaise te mengen met een klein gesneden of geraspt teentje knoflook.
Je bakt de kipshoarma.
Je belegt de pannenkoek met de kipshoarma, komkommer, reepjes paprika en de saus.
Eet smakelijk!!

Zalm met spinazie uit de oven met pasta
Je hebt nodig per persoon:
Stukje zalm
2 stukken aluminiumfolie
teentje knoflook in kleine stukjes
8 blokjes diepvries spinazie
7 grote cherrytomaatjes
stukje fetakaas
volkoren spaghetti of spaghetti van linzen
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de zalm op 2 stukjes aluminiumfolie
Daarbij de tomaatjes, spinazie, knoflook en pep
er en zout
Vouw het pakketje dicht en zet het voor 30 minuten in de oven op 180 graden
Na 20 minuten doe je de fetakaas in het pakketje
Kook de spaghetti volgens de verpakking
Serveer de zalm met groenten met de spaghetti.
Eet smakelijk!
