Deze week zag ik bij een collega van mij een eenvoudig recept om carrotcake te maken.
Deze kun je vinden op haar website: Blij met je lijf.
Omdat ik zelf geen tarwe en lactose eet en dol ben op havermout heb ik het recept aangepast en daarnaast een topping gezocht. Deze heb ik gevonden op: deze website.
Zelf heb ik hem in een cakeblik gemaakt, maar de volgende keer kies ik voor een ronde springvorm, omdat hij erg machtig is en dan kun je dunnen puntje snijden en heb je een soort worteltjestaart en kun je ook met laagjes werken.
Je hebt nodig:
Voor de carrotcake:
250 gram havermout
75 gram geitenjoghurt
100 gram gewelde rozijnen
3 rijpe bananen
300 gram geraspte wortels met de hand of in de Ninja!
1 eetlepel koekkruiden
zakje bakpoeder
Voor de topping:
125 gram zonnebloempitten
90 ml kokosmelk
3 eetlepels vloeibare kokosolie of roomboter
2 eetlepels honing
beetje citroensap
Doe alle ingrediënten voor de carrotcake, behalve de rozijnen en de geraspte wortels in een kom en gebruik de staafmixer om het tot een glad beslag te maken.
Dan roer je de rozijnen en de geraspte wortels erdoorheen.
Doe alles in een cakeblik, met bakpapier of een ronde springvorm en bak het in een voorverwarmde oven 60 minuten op 180 graden.
Doe de ingrediënten voor de topping in de Ninja en maak het tot een smeuïg geheel. Zet het een half uurtje in de koelkast.
Smeer de topping voor serveren op de cake en eventueel ertussen.
Eet smakelijk!!
Als dit voor jou naar meer smaakt, reserveer dan snel mijn kookboek de Blije Keuken via deze link.