Eet seizoensgroenten met recept voor asperges!

geplaatst in: recepten | 0

Waarom is het is goed om seizoensgroenten te eten?

  • Het is goed voor je portemonnee
  • Het smaakt beter
  • Het is duurzamer
  • Leuk om bij de plaatselijke boer te kopen

Om te zien welke groente en fruit in het seizoen zijn klik je hier voor een groente en fruitwijzer.

 

Recept voor Asperges met gerookte zalm!

Wij hebben een traditie. Elk jaar als het aspergeseizoen is begonnen gaan we asperges eten.

Maar wat heel jammer is, dat het in sommige restaurants niet meer is wat het geweest is, dus dit jaar was het asperges eten een beetje tegengevallen…….dus vanavond zelf de keuken in om asperges te maken met gerookte zalm, de suikervrije versie!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

500 gram asperges

gekookte aardappels in kleine stukjes met een beetje jus

4 gekookte eieren

gerookte zalm

gesmolten roomboter

snufje zout

theelepel citroensap

 

Schil de asperges en doe de schillen en de kontjes in een pan met water, klein  snufje zout en de citroen aan het water toevoegen en aan de kook brengen.

5 minuten laten koken en dan 10 minuten na garen in de pan met water.

Ondertussen de aardappels koken en de eieren.

Zalm in stukjes snijden en als alles klaar is serveer je het geheel met een beetje gesmolten roomboter.

20150504_182144

Eet smakelijk!!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.