Help, nog 15 weken tot de zomervakantie…..

geplaatst in: recepten, tips | 2

Pasen is achter de rug. De lente lijkt nu echt te beginnen……Nog ongeveer 15 weken tot de zomervakantie begint.

Iedereen wil zich fijn voelen in een bikini of badpak op het strand. Maar hoe doe je dat op een goede en gezonde manier?

Mijn missie is om jou te inspireren en motvieren tot het maken van bewustere keuzes en veranderingen in jouw lijfstijl, waardoor je weer meer energie krijgt en gezond en fit kan genieten van het leven.
Daarbij vind ik het belangrijk dat je plezier hebt in bewegen en eten!

Ik sta dus niet achter diëten en waarom niet? Je valt vaak snel af, maar doordat je heel anders gaat eten dan dat je gewend bent, val je na het dieet weer terug. Het is dus een tijdelijke oplossing.

Het is belangrijk dat je in je eigen eet en beweegpatroon vaste veranderingen maakt, nieuwe gewoonten en rituelen. Dat is waar ik mensen bij help.

Met gezonde veranderingen in je voeding en beweegpatroon kun je een pond afvallen per week, dus reken maar uit: dan ben je over 15 weken: 8 kilo kwijt.

In dit blog heb ik een recept gedaan van kwarkmuffins, omdat het een voedzaam tussendoortje of ontbijt is en heel gemakkelijk om te maken.

Ik geloof dat als je je tussendoortjes aanpast naar voedzame verantwoorde tussendoortjes je de eerste en grootste stap heb gemaakt in een nieuwe leefstijl.

De komende weken en maanden neem ik jullie mee op reis en geef jullie tips en recepten waar je direct mee aan de slag kan.

Wil je persoonlijk advies dan kun je me natuurlijk altijd benaderen voor een gratis kennismakingsgesprek.

Recept voor de kwarkmuffins

Dit is een variant op mijn eerdere kwarkbrood. Je kunt ze makkelijk en snel kan maken, zonder te rijzen en zonder broodbakmachine.
De muffins hebben een heerlijk knapperig korstje en je kunt ze prima met alleen een beetje roomboter eten.

Je hebt nodig:

250 gram speltmeel, je kunt ook een gedeelte havermout nemen.
250 gram Griekse yoghurt of magere kwark ( in kwark zitten meer eiwitten)
1 ei
1 theelepel baking soda
75 gram geweekte rozijnen
50 gram cranberries
2 theelepels kaneel
klein appeltje in stukjes gesneden
handje walnoten in kleine stukjes
beetje zout, liefste bakkerszout, omdat daar meer jodium inzit

Het is heel simpel:

Je mengt alles goed door elkaar en dan gaat het in een ingevette cakeblik.
De oven moet je niet voorverwarmen. Ze gaan er 15 tot 20 minuten in op 220 graden.

2 Antwoorden

  1. Klinkt goed. Ik heb alleen advies gekregen ivm ontstekingen om glutenvrij te eten. Maar amandelmeel vind ik echt niet lekker. Kan het speltmeel helemaal door haverneel worden vervangen?

    • Bianca Holvast

      Ja Diana, je kunt het geheel vervangen door havermeel. Dit kan in al mijn recepten. Ik gebruik ook vaak gewone havermout, door het gebruik van de staafmixer of keukenmachine wordt het heel fijn. Heel veel succes met het glutenvrij eten!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.