In 6 minuten een tussendoortje voor de hele week!

Ik heb geen tijd

Ik ben geen keukenprinses

Voor dit tussendoortje heb je maar 6 minuten nodig en dan staat hij in de oven!!

Een maatbeker, staafmixer en een cakeblik en je bakt de sterren van de hemel.

1 van mijn eerste recepten die ik maakte en waar iedereen het recept van wilde, was het inmiddels beroemde bananenbrood. Ik schreef me suf voor iedereen en mijn zusje stelde voor om een blog beginnen met recepten. Wat heel ingewikkeld leek, was heel makkelijk en zo ben ik mijn eigen receptenblog begonnen in maart 2015, waarna ik in oktober 2015 mijn eigen praktijk als gewichtscoach opende.

Het recept van het bananenbrood heb ik inmiddels een aantal keren veranderd en ik deel graag de laatste versie.

Bananenbrood kan je per plakje invriezen en zo heb je voor de hele week een voedzaam en lekker tussendoortje.

Je hebt nodig:

3 en een halve rijpe bananen
3 eieren
2 handjes rozijnen om te zoeten
2 handjes rozijnen als vulling
kaneel
150 gram volkoren speltmeel/havermout
1,5 theelepel bakpoeder
snufje zout

De bananen, de eieren en 2 handjes rozijnen maak je fijn met de staafmixer, de rest roer je erdoorheen en dan gaat het voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Maak het in een cakeblik waar je een stuk bakpapier inlegt, zo gaat hij er makkelijker uit.
Je kunt voor de variatie ook kleine stukjes noot, kokossnippers, cranberries, rauwe cacao, kleine stukjes appel of blauwe bessen toevoegen.

Vergeet niet: een voedzaam tussendoortje helpt je de snackattacks voorkomen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten