Het wordt nu echt weer kouder en natter buiten. Zelf heb ik dan echt behoefte aan ander eten. Het liefste eet ik dan 2x per dag warm.
Ik eet graag onder de middag een soepje. Ik deel graag 1 van mijn favoriete soepjes die makkelijk en snel te maken is.
In pompoen zit veel ijzer en vitamine B2, vooral belangrijk voor mensen die vegetarisch zijn.
Normaal wordt plantaardige ijzer niet goed opgenomen, maar bij pompoen is dit wel het geval.
Daarnaast bevat het veel vitamine C en Caroteen. Caroteen hebben een anti-oxidante werking en helpt mee aan het afweersysteem en de celgroei.
Je hebt nodig voor de pompoensoep:
ongeveer 450 gram pompoen, de oranje Deze kan je ook kant en klaar gesneden kopen in het versvak of diepvriesvak van de supermarkt
150 gram rode linzen
liter water
groentebouillonblokje
2 kleine uitjes
2 knoflookteentjes
koriander
paprikapoeder
peper
Bak de uitjes en de knoflook. Doe het water en de groentebouillonblokje erbij.
De pompoen heb ik in de oven op 200 graden even voorgegaard, waardoor je hem makkelijker kan opensnijden en de pitten kan weghalen.
Snijdt de pompoen met schil en al, als je een biologische pompoen hebt, in stukjes en voeg toe. Laat dit ongeveer15 minuutjes koken en dan doe de gewassen linzen erbij en de kruiden.
Dan nog ongeveer 15 minuutjes koken en dan kan de blender zijn werk doen.
Als je de soep serveert is het lekker om wat cottage cheese in te doen of wat Griekse Yoghurt.
Eet smakelijk!!