Begin de dag goed met een van deze PuurGezond ontbijtjes!

geplaatst in: recepten, tips | 0

Dat het goed is om de dag te beginnen met een gezond, volwaardig ontbijt, weten we allemaal.

Ook is het belangrijk om te variëren. Op dit punt gaat het bij de meeste mensen mis.

We zijn geneigd vaak hetzelfde ontbijt te nemen, omdat we haast hebben, omdat we nou eenmaal gewoontedieren zijn, maar ook omdat we vergeten hoeveel variatie er eigenlijk is.

Ik heb een aantal ontbijtjes op een rijtje gezet. Sommige hebben wat voorbereiding nodig, sommige zijn zo klaar.

Eieren met zalm en tomaatjes

Supersnel klaar, maar super voedzaam: Kluts 2 eieren met een klein beetje water en bak een omelet. Beleg deze met tomaatjes en gerookte zalm.

Griekse yoghurt met muesli, noten en fruit

Neem een kom Griekse Yoghurt, ongezoete muesli, fruit in stukjes en aantal noten.

Bananen-mango smoothie

Neem een glas karnemelk, een banaan, een handje bevroren mango en 2 eetlepels havermout.

Meng dit met een staafmixer of in de blender. Is het te dik, kun je er wat karnemelk of andere melk naar keuze bij doen.Handig voor als je vlak daarna gaat sporten of voor onderweg in de auto of trein.

Blauwe bessen muffins

Deze muffins kun je van te voren maken en invriezen. Superhandig dus. Ook kun je ze als tussendoortje nemen!

Voor de blauwe bessen muffins heb je nodig:

 

65 gram volkoren speltmeel en 65 gram havermout

1 banaan
2 eieren
3 theelepels bakpoeder
100 ml melk naar keuze
2 handjes blauwe bessen, ik had ze uit de vriezer, dat kan prima
1 theelepel kaneel
snufje zout
2 theelepels kokosolie gesmolten

Alle ingrediënten met de staafmixer pureren, behalve de bakpoeder en de blauwe bessen, die spatel je er als laatste doorheen.
De muffins, ongeveer 12, gaan 35 minuten in een voorverwarmde oven 170 graden

 

Zoete aardappelpannenkoekjes

Je hebt nodig voor 2 personen of voor 2 dagen:

3 eieren
200 gram zoete aardappel
80 gram havermout
60 ml kokosmelk
snufje zout
kaneel
2 handjes rozijnen
beetje honing

Je schilt de zoete aardappel en kook deze 7 minuten.
Dan doe je alle ingrediënten in de blender, behalve de rozijnen.
Je voegt de rozijnen aan het mengsel.
Met een opscheplepel doe je het beslag in de koekenpan en bak je de pannenkoekjes.

 

Appelcrumble!

Appelcrumble: je kunt dit ook goed als tussendoortje nemen of als dessert.
Je kunt het in kleine ovenvaste schaaltjes maken of in een grote schaal zoals ik.
Ik had al meerder recepten en variaties geprobeerd, maar deze keer is hij goed gelukt en wil ik graag mijn eigen recept delen.
Je hebt nodig voor 3 personen:
3 zoete appels geschild in kleine stukjes
3 handjes rozijnen
3 theelepels kaneel
2 eetlepels kokosolie ( met roomboter zal het ook lukken)
3 theelepels honing
60 gram speltmeel
60 gram havermout
2 eetlepels speltmeel
Meng de appel,de rozijnen, de kaneel en 2 eetlepels speltmeel door elkaar en doe het in een ovenvaste schaal of in aparte schaaltjes.
Meng de havermout, speltmeel, kokosolie en de honing in een kom en doe dat met je handen, het wordt een beetje een kruimeldeeg. Doe dit over op de appeltjes en dan ongeveer 30/35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Je kunt het als ook heerlijk eten met daarbij 2 eetlepels kwark of Grieks yoghurt.

Eet smakelijk!!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.