Zelf ben ik echt gek chocola en dan vooral chocolade-eitjes. Het probleem is alleen dat je niet meer kan stoppen met eten……wie herkent dat niet?
Sinds 3 jaar eet ik geen toegevoegde suikers meer, dus chocolade werd een probleem, tot ik een recept ontdekte.
Blog
Deze staat al best wel lang op mijn blog met recepten.
Er liggen in de winkel ook wel eitjes met zoetstoffen, maar deze vind ik niet echt lekker en daar blijf ik ook meestal van dooreten.
Dus……. ik heb mijn recept van de chocolade gepakt en gebruikt om deze paaseitjes te maken. Deze keer heb ik ze met roomboter gemaakt, dus deze variant is niet lactose vrij, maar je kunt ook kokosolie gebruiken.
Recept 1:
Je hebt nodig:
50 gram roomboter of kokosolie
3 eetlepels rauwe cacao poeder
100 gram verse dadels van Vershuis De Hoef
De roomboter of kokosolie moet je verwarmen.
Je haalt de pitten uit de dadels en doet ze met de cacao in een kom met een staafmixer of in het speciale hakmolenbakje. Daarna voeg je de roomboter of koksolie erbij en meng je het goed door elkaar.
Je doet de massa in de vormpjes. Ik heb deze bij de Blokker gekocht. Daarna zet je het in de vriezer.
Na een uurtje of 2 zijn ze klaar om te eten. Je bewaart ze ook in de vriezer.
Recept 2:
Je hebt nodig:
100 gram rauwe cashewnoten
30 gram havermout
10 verse dadels
1,5 eetlepels cacao
2 eetlepels roomboter
Als eerst maal je de havermout en de cashewnoten in het hakmolentje met de staafmixer.
Vervolgens doe je daar de dadels, zonder pit en de cacao bij en als laatste de gesmolten roomboter of kokosolie.
Je doet de massa in de vormpjes en deze zet je in de koelkast. Je kunt er ook zelf kleine paaseitjes van draaien.
Fijne Paas!