Recepten Sinterklaas

geplaatst in: recepten, sinterklaas | 0

3 Sinterklaasrecepten

Sinterklaas is in het land, dus hier mijn 3 favoriete recepten:

Suikervrije pepernoten!!

Dit jaar is het me eindelijk gelukt! Heerlijke pepernoten zonder geraffineerde suiker.
Ik heb ze eerder geprobeerd te maken met stevia, maar die vond ik niet lekker. Ook met palmsuiker geprobeerd en die waren wel lekker, maar daar kan ik niet goed tegen…….
Ik zoet de ontbijtkoek ook met zonnatura appel/perenstroop dus heb ik dat gedaan en ze zijn erg goed gelukt!
Het blijven wel veel calorieën, maar snoepen moet af en toe wel worden gedaan!!

Je hebt nodig:

170 speltmeel
90 gram roomboter
60 gram appelstroop
beetje honing
3 eetlepels koekkruiden
beetje kaneel
2 theelepels bakpoeder

Alles kneden en dan mooie bolletjes draaien.Met dit deeg ging dat erg gemakkelijk.
Op een bakplaat een beetje platdrukken en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

 

 

SPECULAAS-ZOETE AARDAPPEL CAKE

Ik had beloofd nog wat sinterklaasrecepten te plaatsen, dus vanmorgen de keuken ingedoken en ben tot dit recept gekomen. Hij zit vol gezonde ingrediënten dus je kan er lekker veel van eten.
De kids hebben geproefd en wilde meteen nog een plakje, dus voor mij is hij goed gekeurd!!

Je hebt nodig voor een kleine cake of muffins:

1 banaan
2 grote eieren
350 zoete aardappel
150 gram speltmeel
1 en een halve theelepel bakpoeder
eetlepel appel/perenstroop van zonnatura
klein scheutje ahornsiroop of honing
2 of 3 eetlepels koekkruiden

Kook de zoete aardappel in kleine stukjes gaar.
Doe dan alle ingrediënten in een mengkom samen met de zoete aardappel en maak het tot een glad deeg met een staafmixer.
Dan in een cakeblik of muffinvormpjes voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De muffins voldoen met 25 minuten.

 

 

Speculaasmuffins

 

Sinterklaas is nog lang niet in het land, maar de pepernoten liggen al weken in de winkels !!! Twee jaar ben ik begonnen met suikervrij eten en suikervrij bakken. Toen gebruikte ik als suikervervanger palmsuiker, maar ik ben er achter gekomen dat dit voor mij niet goed werkt. Voor dit recept ben ik dus een alternatief gaan bedenken en het mooie is dat ze weinig kcal bevatten 75 kcal.

Voor 12 muffins heb je nodig:

150 gram havermout

130 ml amandelmelk of andere melk

10 kleine verse dadels

1 eetlepel zonnatura appel/perenstroop

2 eieren

beetje kokosolie of een flinke klont roomboter

4 theelepels speculaaskruiden

1 eetlepel bakpoeder

Alle ingrediënten in een kom en mengen met de staafmixer. Ik gebruik verse dadels dus die hoef je alleen maar te ontdoen van de pit. Bij gedroogde dadels moet je ze van te voren weken.

Alles verdelen over de muffinvormpjes en dan 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.