Big Aqua

Big Aqua “een betere versie van jezelf”

Dit programma verzorg ik samen met Joselien Eigenraam en Zwembad de Hoornse Vaart.

In dit 12 weeks programma staat zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal inclusief interactieve workshops. Er is individuele begeleiding naast interactieve groepsbijeenkomsten. De kosten van dit programma zijn afhankelijk van je zorgverzekeraar.

Dit programma reikt je handvatten die je jouw leven lang kunt gebruiken. Wij begeleiden je op een leuke, uitdagende, laagdrempelige en enthousiaste wijze naar een energiek en vitaal leven.

We starten 3 keer per jaar: in september, januari en april.

 

Wilt u op de hoogte blijven, vul dan onderstaand contactformulier in.

 

informatiebijeenkomst op woensdag 1 september 2021

Start op maandag 13 september 2021

 

Wil je meer informatie? Neem een kijkje op de website van Sportcomplex Hoornse vaart of vul onderstaand contactformulier in.

Klaar mee- Loop mee

Als gewichtsconsulent wilde ik aan de start van mijn praktijk een wandelgroep starten,omdat bewegen een essentieel onderdeel is van een gezonde levensstijl. Ook weet ik dat het fijn is om samen te bewegen. Het toeval wil dat op het moment ik mijn praktijk startte , Jolanda Huiting een wandelgroep startte in de wijk waar ik woon. Door Wilma Spijkerman van Wilma en Co zijn we aan elkaar gekoppeld en is er een mooi samenwerking ontstaan.

Ik wandel regelmatig mee en de wandelaars kunnen dan bij mij op de weegschaal staan en hun vorderingen op die manier bijhouden. Ook geef ik tips en lekkere recepten.

Samen hebben we ook een wandeling georganiseerd voor het reumafonds en volgend jaar staat er weer een nieuw goed doel in de agenda!

Graag stel ik Jolanda hieronder voor

Na een moeizame strijd tegen borstkanker zat Jolanda Huiting (44) in een diep dal. Moe gestreden, geknakt en depressief. In een onverwachte hoek vond ze haar geluk; ze richtte in Alkmaar een wandelgroep op. “Ik vind mezelf nog steeds rimpelig en dik, maar ik heb er tenminste wel vrede mee!”

”Vijf jaar geleden ging ik het gevecht aan met de zieke cellen in mijn lichaam. Borstkanker, een agressieve vorm. Het zat ook in mijn lymfeklieren. Na chemo’s en bestralingen werd ik beter. Maar ik was veranderd, niet meer dezelfde Jolanda. Ik was gesloopt, kapot.”Ik slik nu hormonen en moet dat de komende tien jaar blijven doen. Daardoor kwam ik op extreem vroege leeftijd in de overgang. Ik werd heel snel moe, had gewrichtspijn. Maanden aan een stuk heb ik niet gelachen. Ik kwam veel aan

”Na drie jaar depressief op de bank, was ik er plots helemaal klaar mee. Klaar met mijn manier van leven, klaar met mijn overgewicht. Ik stond onder de douche toen ik dacht ‘Ik moet gaan wandelen. Het móét. De deur uit en hop, lopen’. Via Facebook startte ik in Alkmaar de wandelgroep ‘Klaar mee-Loop mee’.”

“Stiekem vond ik wandelen altijd oersaai  – voorheen ging ik naar de sportschool om te spinnen – maar achteraf was het de beste beslissing in mijn leven. We lopen nu met 135 personen, van 23 tot 82 jaar oud. Iedereen wordt met open armen ontvangen. Gewoon, met iemand een praatje maken, vragen hoe het met de ander is terwijl je actief bezig bent… Persoonlijk contact vind ik belangrijk.”

”Als ik nu in de spiegel kijk, verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. Het is een verademing, door het wandelen en de wandelgroep doe ik er weer toe. Ik vind mezelf nog steeds rimpelig en dik, maar ik heb er tenminste wel vrede mee. Ik heb een goede conditie en zit lekker in mijn vel.”

Neem een kijkje op de website van Klaar Mee Loop Mee: www.klaar-mee-loop-mee.nl en Jolanda en ik zien je daar graag!

Ice4life

Naast wandelen vind ik het heel fijn om te hardlopen en dan vooral in de kou.Je kan me dan in de winter regelmatig tegenkomen in Alkmaar in mijn hempje en korte broek: hoe kouder: hoe beter!

Vorig jaar ben ik naar IJsland geweest voor het goede doel: www.ice4life.nl. IJskoud diep gaan voor een ander!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten