Tips voor suikervrij broodbeleg!

Toen ik suikervrij ging eten ben ik goed etiketten gaan lezen en kwam erachter dat er in veel broodbeleg suikers en verborgen suikers zaten.

Vleeswaren werd helemaal lastig om te kiezen, omdat in bijna alles suiker is toegevoegd, ook als je het bij de slager haalt.

Inmiddels ben ik 3 jaar verder en heb ik een breed assortiment en wil dit graag met jullie delen.

Welk brood kies je?

Naast het beleg is het soort brood natuurlijk reuze belangrijk. Veel bruine broden lijken gezond, maar als je de etiketten leest, staat er vaak geen volkoren tarwebloem, maar tarwebloem. Je denkt dus dat je volkoren brood eet met veel vezels, maar het is wit brood wat donkerder is gemaakt door moutextract of gekaramelliseerde suiker.

Verder vind ik zelf speltbrood erg voedzaam en lekker, maar kijk dan ook of het volkoren is.

Ook probeer ik net het zo puur mogelijk te houden met zo min mogelijk toevoegingen.

Suikervrij broodbeleg

Ik besmeer mijn brood altijd eerst met en dun laagje roomboter.

Dan beleggen met:

  • geitenkaas met tomaat/ komkommer/ paprika
  • humus
  • avocado
  • pindakaas zonder toevoegingen, 100% pindakaas van de AH, of zelfgemaakt
  • zoute haring
  • zalm, sardientjes, tonijn
  • vleeswaren: rood vlees
  • peren/appelstroop van zonnatura
  • jam zonder toegevoegde suiker
  • gekookt ei
  • gebakken ei met spek
  • zelfgemaakte eiersalade klik hier voor het recept
  • pindakaas met banaan
  • allerlei soorten tosti’s klik hier voor een tosti makreel of deze overheerlijke skinny tosti

 

Alternatieven voor brood

Zelf kies ik vaker voor alternatieven voor brood:

  • roggebrood, volkoren rijstwafels, volkoren crackers.
  • Griekse yoghurt met noten en havermout
  • zelfgemaakte muffins: klik hier voor 1 van de vele recepten
  • bananenpannenkoekjes
  • mugcake of 1 van de recepten van mijn blog
  • 1 van mijn favoriete: zoete aardappelpannenkoekjes

 

Kortom varieer! En maak van elk eetmoment een feestje!!

 

 

3 gedachten over “Tips voor suikervrij broodbeleg!

  • juli 6, 2020 om 1:28 pm
    Permalink

    Ik ben op zoek naar vleeswaren zonder suiker maar aan rood vlees, zoals salami wordt ook suiker toegevoegd en bij zalm moet je ook de ingrediëntenlijst lezen, daar is ook vaak suiker aan toegevoegd.

    Beantwoorden
    • juli 6, 2020 om 1:45 pm
      Permalink

      Hoi Maya,
      bedankt voor je reactie. Ik ben nog geen vleeswaren tegengekomen zonder suiker. Ook de keurslager geeft aan dat overal suiker in zit.

      Beantwoorden
  • juli 6, 2020 om 5:44 pm
    Permalink

    Ja, klopt. Misschien heb ik het niet begrepen. Maar in de tekst hierboven, bij suikervrij broodbeleg, lijk je toch te suggereren dat er in rood vlees (vleeswaren) en zalm geen suiker zit. Vandaar mijn reactie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten