Verras je liefde (dus ook jezelf!) met deze heerlijke recepten!

Ja je leest het goed, verras jezelf! Jij bent de allerbelangrijkste persoon!! Als jij niet goed voor jezelf zorgt, hoe zorg je dan voor een ander? Welk voorbeeld geef je dan?

Vandaag ontvang je van mij een aantal heerlijke suikervrije recepten voor Valentijnsdag.

Een dag voor je geheime liefde… dus zeker de liefde voor jezelf.
Vaak is die ver te zoeken. We rennen en vliegen voor anderen, voor ons werk, voor ons gezin, familie……wanneer vlieg je voor jezelf?

Dit heeft niets met egoïsme te maken, maar alles met verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk. Jij en jij alleen kan daar voor zorgen!

Dus verras jezelf en je geliefden met deze overheerlijk recepten:

Bonbons: lactose- gluten- en suikervrij!

Dit recept heb ik gezien op facebook bij Healthy Lifestyle Fact en ze zijn echt te lekker!!!
Ik zal ze niet zo vaak maken, want ze moeten gelijk op………………..

Dit recept is glutenvrij,lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en ze hoeven niet de oven in, wat ook wel weer handig is.

Ik heb het recept iets aangepast, hier is mijn versie:

Je hebt nodig:

1 rijpe banaan
90 gram ontpitte verse dadels
70 gram ongezouten amandelen
30 gram rauwe cacaopoeder
2 en een halve eetlepel pindakaas, zonder suiker

Week de dadels een half uurtje in lauw water en gooi daarna het water weg.
Doe de helft van het cacaopoeder, de dadels in een maatbeker en gebruik de staafmixer.
Hak de noten in een vijzel fijn en doe door het mengsel heen.
Druk dit in een bakblik of een ander bakje.

Doe nu de bananen en de rest van de cacao en de pindakaas in een kom en gebruik weer de staafmixer.

Doe dit mengsel bovenop het andere mengsel en plaats dit tenminste anderhalfuur in de vriezer, daar kun je het ook in bewaren.

Appelcrumble! Als ontbijt of bij de thee!

Je kunt het in kleine ovenvaste schaaltjes maken of in een grote schaal zoals ik.

Je hebt nodig voor 3 personen:

3 zoete appels geschild in kleine stukjes
3 handjes rozijnen
3 theelepels kaneel
2 eetlepels kokosolie ( met roomboter zal het ook lukken)
3 theelepels honing
60 gram speltmeel
60 gram havermout
2 eetlepels speltmeel

Meng de appel, de rozijnen, de kaneel en 2 eetlepels speltmeel door elkaar en doe het in een ovenvaste schaal of in aparte schaaltjes.
Meng de havermout, speltmeel, kokosolie en de honing in een kom en doe dat met je handen, het wordt een beetje een kruimeldeeg. Doe dit over op de appeltjes en dan ongeveer 30/35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Je kunt het als ontbijt ook heerlijk eten met daarbij 2 eetlepels kwark of Grieks yoghurt.

Notentaart! Gluten- lactose- en suikervrij!

Je hebt nodig voor de notentaart:

3 appels in hele kleine blokjes snijden

200 gram amandelmeel

75-100 gram rozijnen geweld in warm water

100 gram gemengde (ongezouten) noten gesneden in kleine stukjes

60 gram roomboter of 60 gram kokosolie

2 eieren

1 zakje bakpoeder of wijnsteenbakpoeder

snufje kaneel

snufje zout

Zo (eenvoudig) maak je de notentaart:

Doe de blokjes appel, de rozijnen, de noten, het kaneel, zout en het bakpoeder in een kom en roer alles door elkaar.

Voeg daarna het amandelmeel toe.

Smelt de kokosolie of roomboter zachtjes in een pannetje en doe dit in een andere kom. Voeg de eieren toe en klop het door elkaar.

Voeg nu alles samen en doe het in een bakblik waar je bakpapier in heb gedaan en zet het voor ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

Geniet van de lekkere recepten, van elkaar en de sneeuw en het ijs!

Bedenk dat je maar 1 actie bent verwijderd van jouw weg naar een gezonde leefstijl….

Lieve groet,
Bianca

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten