Waarom ik een social media detox doe!

Detox…….. dat is normaal iets wat ik mensen niet gaan aanraden.

Maar een social detox raad ik iedereen aan!!

We zitten met z’n allen teveel, te lang en te vaak op social media, op smartphones en ipads.

Sinds de coronatijd merkte ik bij mezelf op dat ik langer op facebook en Instagram zat en dat ik veel negatieve berichten tegenkwam. Ook al wilde ik ze niet lezen, voor ik het wist zat ik er middenin. Dit had een negatieve invloed op mijn gemoedstoestand en focus.

Dit moest anders!

Ik wist van meerdere mensen dat ze dit deden of weleens gedaan hadden en ik besloot dat nu voor mij het moment was om dit te doen.

Facebook en Instagram heb ik beide van mijn telefoon gehaald en van de favorieten van mijn laptop. Ik weet dat je zoveel dingen onbewust doet, dus beter voorkomen dan genezen.

Lees hier mijn andere tips om je gezonde leefstijl vol te houden in deze coronatijd!

Wat een verademing!

Dit kan ik iedereen aanraden! Het scheelt tijd, het scheelt ergernis, maar vooral doet het wat met je focus en je gevoel.

Focus en een goed gevoel is de basis van alles, dus een social detox raad ik iedereen aan.

Waar had ik meer tijd voor?

Als je niet op social media zit, hou je tijd over voor andere dingen. Ik ben weer meer gaan lezen, schrijven en ben vaker naar buiten gegaan voor een wandeling. Allemaal dingen waar ik een goed gevoel van krijg en een positieve focus.

Ga ik er mee door?

21 dagen heb ik het mezelf voorgenomen. Daarna ga ik nieuwe gewoonten en rituelen ontwikkelen rondom social media.

Ik hou facebook van mijn telefoon, maar ga het gebruiken op 2 vaste momenten van de dag. Mijn mail blijft ook van mijn telefoon af.

Op Instagram ben ik actief met insta stories, dus die app zal terugkomen.

Wat heb ik gemist?

Alle leuke en positieve verhalen en foto’s van vrienden, leuke reacties van volgers en leuke en handige tips heb ik wel gemist. Social media heeft natuurlijk ook veel positieve kanten. Daar ga ik straks ook zeker van genieten. Het is fijn om met iedereen in contact te zijn, maar het is goed om te ervaren wat het met je doet en om weer een nieuwe balans te vinden.

Klik hier voor de video die ik gemaakt heb over mijn social detox.

Tot maandag 18 mei op social media!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten