Waarom kan mijn vriendin/ vriend meer eten en komt niet aan?

geplaatst in: afvallen, voeding | 0

fitness-332278_1920

Waarom de een meer kan eten dan de ander heeft met meerdere factoren te maken:

 

Bewegen en grootte

Iedereen heeft een verschillend aantal calorieën/energie nodig elke dag. Dit is afhankelijk van hoe lang je bent, hoe zwaar  en hoe actief je bent . Je vriendin die 20 cm langer is, 3 per week sport, elke dag op de fiets gaat naar haar werk heeft meer nodig dan iemand die zittend werk heeft en met de auto alles doet.

Ik kan als gewichtscoach voor jou een berekening maken, zodat je weet wat jij persoonlijk nodig hebt elke dag.

Voedingspatroon

Daarnaast is de ene calorie de andere niet. Kijk eens goed naar het voedingspatroon van je vriend/ vriendin. Je zult zien dat hij/ zijn gezondere keuzes maakt, kleinere porties neemt.

Vocht

Het is ook goed om te kijken naar wat je drinkt. Dit kan namelijk ongemerkt voor veel calorieën zorgen. Drink je altijd water en thee/ koffie zonder suiker en melk of drink je altijd sapjes of frisdrank?

Balans

Uiteindelijk gaat het om de energiebalans: wat gaat er in en wat verbruik je? Is deze uit evenwicht dan kom je aan of val je af.

Hulp nodig?

Als gewichtscoach kan ik samen met jou naar je voedings- en beweegpatroon kijken en je handvatten geven voor een gezonde levensstijl en een goede energiebalans. Je kunt bellen voor een gratis kennismakingsgesprek: 06-28594007 of het onderstaande contactformulier invullen.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.