Wat ademhaling mij heeft gebracht en jou ook kan brengen

In dit blog deel ik graag mijn ervaringen rond de opleiding die ik in Januari heb afgerond: Holistisch ademcoach.

Als eerste wil ik graag vertellen waarom ik die opleiding ben gaan doen.

In mijn praktijk als gewichtscoach kom ik veel stressklachten tegen bij mijn klanten, slecht slapen, weinig ontspanning en emotioneel eten.

Dit kunnen redenen zijn waarom het afvallen moeizaam gaat en het proces wordt tegengewerkt.

Een lijf in stressmodus slaat juist vet op. Om hier een antwoord/methode op te kunnen vinden,  ben ik de opleiding tot holistisch ademcoach gaan doen, omdat ik wist dat er met ademhaling een hoop winst te behalen valt.

Zelf heb ik sinds 2011 de diagnose reumatische artritis en ben sindsdien een zoektocht gestart naar een leven met zo min mogelijk medicijnen.

In 2014 kwam ik in aanraking met de wim hof methode, ademhaling-kou-focus en dat heeft me toen heel veel opgeleverd. Helaas door een aandoening mocht ik de kou niet meer in en heb de hele methode laten gaan. Ik heb toen al gezien en ervaren wat ademhaling met je kan doen. Mijn reis heb ik toen ook op papier gezet en kun je lezen door  op deze link te drukken.

In september 2019 ben ik de opleiding begonnen en dat hield in dat ik elke maand een heel weekend les had in Bussum, voor mij 45 minuten heen, 45 minuten terug en dat 2x in een weekend. Hier zag ik best tegenop, omdat ik elke dag overdag naar bed moet om de dag goed door te komen en lang autorijden ging niet. De medicatie die ik toen gebruikte werkte niet optimaal, ophogen was geen optie vanwege de bijwerkingen.

Omdat ik de opleiding heel graag wilde doen ben ik vol vertrouwen begonnen en tot mijn grote vreugde heb ik elk weekend van de opleiding in zijn geheel kunnen volgen en ben tweemaal per weekend heen en weer gereden zonder klachten. Daarnaast nam al snel mijn energie toe en hoefte ik niet meer overdag naar bed. Mijn medicatie is afgebouwd naar 1 spuit in de 3 weken.

Tijdens de opleiding hebben we 3 soorten ademtechnieken geleerd: de ademtechniek van Wim Hof, de hartcoherentie en de verbonden ademhaling.

Doordat we alle technieken zelf ook deden en nog steeds doen, heb ik zelf ervaren wat de ademhaling voor effect heeft op mijn bewustwording, mijn energie, mijn mind, mijn denkvermogen, mijn lichaam.

Ik ben uit mijn hoofd en in mijn lijf gegaan, heb echt leren voelen en heb heel veel inzichten gekregen. Daarnaast heb ik nu superveel energie.

 

Mijn missie is om anderen de technieken te leren zodat zij beter met stress om kunnen gaan, gaan leven vanuit hun hart, rust kunnen ervaren.

In de komende blogs wil ik graag over de verschillende technieken vertellen.

Graag deel ik onderstaande ervaringen van mensen die bij mij al aan de slag zijn gegaan met de ademtechnieken:

Ervaringen hartcoherentie:

Sinds ik aan de slag ben met de oefeningen slaap ik beter en heb ik meer energie

Ik voelde na 1 oefening al zo een rust in mijn lijf!

Als ik de oefening doe heb ik veel minder last van mijn hyperventilatie

Ik zet de oefening in op momenten dat ik trek krijg in dingen die ik eigenlijk niet wil eten, ik kan verleidingen nu beter weerstaan

Ervaringen hartcoherentie en verbonden ademsessie:

Ik vond het een heel prettige sfeer en een goed luisterend oor en geen oordeel. Verder waren de ademoefeningen goed te doen op een dag en de opdrachten via de mail waren ook fijn.Verder was de ademsessie heel bijzonder en leerzaam en heeft zeker iets bij mij los gemaakt. Bianca deed het heel fijn en ben haar dankbaar

Wil je meteen aan de slag? Stuur dan een mailtje naar bianca@blijgewicht.nl of vul onderstaand formulier in:

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten